Trends

Trends

PMO in een agile omgeving

Bij agile werken blijft de rol van het PMO relevant. Denk hierbij aan portfoliomanagement, procesondersteuning en het opstellen en bijhouden van metrieken. WIN ziet de opkomst van de Agile Officer vooral in omgevingen waar op grote schaal Agile ontwikkeld wordt.

Professioneel portfolio management

Verandering gaat snel en er is steeds minder ruimte voor falende projecten. Het omzetten van strategie in resultaat, terwijl de vraag naar verandering de verandercapaciteit overstijgt. Dit vraagt om duidelijke keuzes en goed inzicht. Professioneel portfolio management is daarbij onmisbaar.

Programma management belangrijker

Veranderingen in een complexe omgeving vragen om programmatische aanpak. De focus verschuift zichtbaar van producten of resultaat naar doelen. Bedrijven weten waar ze heen willen en ontdekken met bijv. agile technieken de weg ernaar toe. De tijd dat alles vast lag van te voren ligt achter ons.

Persoonlijkheid steeds belangrijker

Vakkennis is een vanzelfsprekendheid geworden bij professionals. Het vermogen die op een juiste manier toe te passen in de praktijk is waar het om draait. Organisaties worden platter, het komt aan op samenwerken en overtuigen vanuit thought-leadership. Het aanwenden en uitdragen van kennis en expertise om zo in staat te zijn om conventionele gedachtepatronen te doorbreken en een nieuw perspectief en/of inzicht te bieden. De zachte kant (gedrag en houding) is daarbij steeds belangrijker.

Consultants die doen; PMO rol groeit in senioriteit

De rol van PMO groeit in senioriteit. De nadruk verschuift van processen en technieken naar het optimaal organiseren van verandering binnen de specifieke bedrijfscontext. Competenties worden belangrijker dan kennis. Het vraagt uitstekende contextuele eigenschappen als inlevingsvermogen en business kennis én het kunnen omgaan met diversiteit.

 

Samenwerken met WIN PMO


Tel: 030-7115566
Mail:
info@winpmo.nl
Maak een afspraak