Senior PMO Officer

De Senior PMO Officer is in staat een PMO op te zetten en in te richten. De Senior PMO Officer zal de projectorganisatie ondersteunen door de focus te houden op het steeds efficiënter uitvoeren van projecten. De Senior PMO Officer optimaliseert standaarden en structuur. Hij optimaliseert, implementeert en borgt processen, tooling and templates.

De PMO Officer ondersteunt een project, programma of portfolio op strategisch / tactisch niveau.

De PMO Officer heeft minimaal 8 tot 14  jaar werkervaring in een projectomgeving. Van de Senior PMO Officer kan verwacht worden dat hij effectief is, pro-actief, assertief en dat hij overtuigingskracht heeft. Maar ook dat hij zich krachtig kan presenteren, workshops kan faciliteren en om kan gaan met weerstand. Hij is in staat zijn omgeving effectief te beïnvloeden, adviezen helder en concreet neer te leggen en heeft een strategische blik op processen. De Senior PMO Officer is gedreven om ervoor te zorgen dat de projectorganisatie optimaal functioneert.

Kennis en Kwalificaties: HBO/WO opgeleid, IPMA PMO (IPMA D), PRINCE2 Foundation, P3O, MS Project, SharePoint, MSP, MoP Practitionar, Agile PM, SCRUM.