PMO Adviseur

De PMO Adviseur adviseert over governance, implementatie en professionalisering op project, programma èn portfolio niveau. Hij werkt nauw samen met de opdrachtgever totdat een gedragen plan ontstaat en coördineert bij de uitvoering ervan. Een belangrijke succesformule voor de professionalisering van een projectorganisatie is het optuigen van een Centraal PMO. De PMO Adviseur kan dit realiseren. Hij is in staat om zelfstandig een PMO (P3O) op te zetten en implementeert en bewaakt processen en procedures. Ook adviseert de PMO Adviseur de projectorganisatie op het gebied van projectmanagement methoden en tooling. De PMO Adviseur levert ondersteuning op strategisch niveau.

De PMO Adviseur heeft minimaal 10 jaar ervaring met PMO optimalisatie. Van de PMO Adviseur kan verwacht worden dat hij professioneel kan adviseren, draagvlak kan creëren bij stakeholders en binnen de projectorganisatie. Hij is ondernemend, toont leiderschap, weet zich politiek goed te manoeuvreren en kan anderen op inspirerende wijze coachen en trainen.

Kennis en Kwalificaties: HBO/WO opgeleid, IPMA PMO (IPMA D), PRINCE2 Foundation, P3O, MS Project, SharePoint, MSP, MoP Practitionar, Agile PM, SCRUM