Melvin aan het woord

Wie: Melvin van ’t Hof
Ingezet bij: NS
Functie: PMO Consultant
Kracht: structuur aanbrengen en verbinden
Passie: Alles wat met beeld te maken heeft: fotografie, films kijken en verzamelen
Melvin: is informeel waar kan, formeel waar moet. Kom na wat ik beloof.

Opdracht van Melvin:
De NS is een vervoersbedrijf dat constant in beweging is. Een van de lopende programma’s richt zich op het verder professionaliseren van de finance afdeling. De processen moeten uniformer en efficiënter. Daarnaast ondergaat de afdeling een transitie naar een meer adviserende rol. Kortom een grote cultuurverandering waarin de betrokken medewerkers meegenomen moeten worden.

Het PMO is vanaf de grond opgebouwd. Het invoeren van rapportages inclusief bijbehorende processen, werkafspraken en templates had hierbij prioriteit. Daarna zijn er andere werkgebieden uitgerold zoals het Issue- en Risicomanagement, documentbeheer en stakeholdermanagement. Melvin is vooral trots op de kennis die hij gebracht heeft en dat het gelukt is de betrokkenen in het proces mee te nemen.

Melvin:
“Dat je een waardevolle bijdrage kan leveren vanaf de begin- tot aan de afsluitfase van een project: dat vind ik het mooiste van mijn vak. Je wordt steeds bij een nieuwe organisatie ingevlogen om een specifiek doel te bereiken. Doordat ik inhoudelijk gegroeid ben, merk ik dat ik steeds beter kan beargumenteren waarom ik bepaalde keuzes maak. Naast het uitvoeren van de opdracht, geef ik proactief advies hoe een organisatie het PMO kan verbeteren. Mijn ambitie is ook om mezelf verder in de consultancy en het begeleiden van PMO medewerkers te ontwikkelen.

WIN staat voor mij voor: professioneel, korte lijnen en informele sfeer. Het is een jong bedrijf met veel ideeën en mogelijkheden. Door de korte lijnen is het makkelijk schakelen. WIN heeft een groot deel van mijn carrière gevormd. Iedere opdracht moet ik me opnieuw bewijzen en mijn weg vinden. Daardoor kan ik me niet veroorloven weg te zakken in routine. Dit helpt me om scherp te blijven.”

PMO professional